01.08.2008. / 08:57

Autor: Hrvoje Šimičević

Pravi trenutak za Nadala

Karlović pobijedio Federera

Karlović nastavlja s izvrsnim igrama na dosadašnjem dijelu turnira, a danas ga u četvrtfinalu očekuje Nijemac Phillip Kohlschreiber koji jejučer bio bolji od Šveđanina Robina Soderlinga

Ivo Karlović izbacio je Rogera Federera u osmini finala Cincinnatija i time omogućio Rafaelu Nadalu da po prvi puta u karijeri dođe do prvog mjesta ATP ljestvice. 7:6, 4:6, 7:6, konačan je rezultat meča u kojem je po prvi put, nakon šest prethodnih susreta pobijedio Karlović, i to u tinaestoj igri trećeg seta.

Od samog početka, Karlovića je u igri izvrsno služio servis, protiv kojeg Federer jednostavno nije imao odgovora. Naime, postotak ubačaja 1. servisa bio je iznad 70 posto što je bio osnovni preduvjet za svladavanje prvog tenisača svijeta.Na kraju je završio s 22 postignuta asa, ali i s nebrojeno puno winnera, koje je posebno iskorištavao pri finaliziranju setova.

Posljednji set je bio gotovo istovjetan prvom, bez break lopte do 13 igre, s kvalitetnim servisima na obje strane. Štoviše, Karlović je na servisu izgubio svega 5, a Roger samo jedan jedini poen. Na kraju, pravi potez je uvjetovao Karlovićev trijumf.

"Nije lako igrati na sporim podlogama pa onda prijeći na brze. No, protiv Ive sam igrao na svim terenima i sve je bolji na onim sporijima. Ali, što sam mogao učiniti kada je onako servirao?", kazao je za Reuters Federer, izrazivši frustraciju što je meč izgubio, a  da na kraju nije ispustio niti jedan servis. "Nije to bio poraz na Olimpijskim igrama ili na US Openu, pa ću nekako preživiti. Nisam imao sreće u nekoliko poena, a on je sjajno servirao. Pobjede me koštalo što u tie-breaku nisam uspio iskoristiti tri prilike.", dodao je Federer.

Nakon ovakvog raspleta, velike su šanse za Nadala da sa prvog mjesta skine dugogodišnjeg vladara teniskih terena. Karlović pak nastavlja s izvrsnim igrama na dosadašnjem dijelu turnira, a danas ga u četvrtfinalu očekuje Nijemac Phillip Kohlschreiber koji je jučer bio bolji od Šveđanina Robina Soderlinga.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika