01.08.2008. / 09:22

Autor: Hrvoje Šimičević

Sumnjive smrti u KB Dubrava

U istragu se uključio i glavni državni odvjetnik

Ministar zdravstva pozvao je sve koji su se usprotivili metodama rada šefa Odjela za neurologiju da javno potvrde ili demantiraju aktualne medijske napise da bi se utvrdila prava istina. "Ili će odgovarati jedan liječnik ili devetero njih", poručio je Milinović

Državno odvjetništvo trebalo bi se uključiti u istragu o slučaju dr. Anđelka Vrce, šefa Odjela za neurologiju u Kliničkoj bolnici "Dubrava" u Zagrebu, koji je navodno kriv za smrt desetero pacijenata. Kako piše Večernji list, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić razgovarao je s ministrom zdravstva dr. Darkom Milinovićem kako bi se dogovorili o Bajićevom priključivanju u istrazi cjelokupnog slučaja.

Milinović je istaknuo kako nije nigdje vidio da su liječnici koji su potpisali peticiju protiv dr. Vrce, njih devetero- demantirali medijske napise 'da taj liječnik zapravo ubija pacijente pogrešnim dijagnozama i pogrešnim liječenjem'. S druge strane, dodao je Milinović,  ti liječnici također revoltirani lošom organizacijom posla na neurološkom odjelu, što je 'sasvim drugo', ustvrdio je. U slučaju da se dokaže krivnja doktora Vrce, očigledno je da će se protiv njega podignuti optužnica, istaknuo je Milinović.

Ministar zdravstva pozvao je sve koji su se usprotivili metodama rada šefa Odjela za neurologiju da javno potvrde ili demantiraju aktualne medijske napise da bi se utvrdila prava istina. "Ili će odgovarati jedan liječnik ili devetero njih", poručio je Milinović, dodavši kako je od ravnatelja bolnice zatražio iscrpno izvješće, te da će resorno Ministarstvo u Kliničku bolnicu Dubrava poslati i svoje povjerenstvo.

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika