01.08.2008. / 14:10

Autor: Petra Horvat

Zagreb

Počeli radovi na projektu 'Cvjetni prolaz'

Unatoč nezadovoljstvu stanara i građana, te dobrom odazivu Zagrepčana na Inicijativu Pravo na grad, kojom se pokušalo spriječiti realizaciju projekta 'Cvjetni prolaz', Hoto grupa je danas počela s radovima postavljanja koridora i organizacije gradilišta

Hoto grupa izvjestila je da je danas počela s uklanjanjem dvorišnog dijela bivše Tiskare, te s radovima postavljanja koridora i organizacije gradilišta, a u priopćenju je istaknuto kako su radovi počeli u skladu s dobivenim dozvolama. "Hoto grupa je sve svoje dosadašnje projekte započela, provela i dovršila isključivo na temelju odgovarajućih dozvola, a tako će postupati i u realizaciji Projekta "Cvjetni prolaz".

U priopćenju stoji i kako su uvjereni da će vladavina prava, zaštita zakonom stečene imovine i Ustavom zajamčena sloboda poduzetništva i u ovom slučaju prevladati u odnosu na revolucionarne metode i zakon ulice. Također, stoji i kako se, zbog organiziranog provođenja medijske hajke protiv njega, Tomo Horvatinčić povlači iz realizacije projekta "Cvjetni prolaz", kao što je to ranije najavljeno. "Kada se za to ostvare sve planirane pretpostavke izvjestit će javnost o svom konačnom povlačenju iz realizacije tog projekta", najavljeno je u priopćenju.

Hoto grupa napominje kako su radovi počeli sukladno dozvoli Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, te kako je dozvola postala konačna nakon što je nadležno ministarstvo 25. srpnja odbilo sve podnijete žalbe u tom postupku.

Inicijativa Pravo na grad i Zelena akcija prije desetak dana su izvijestili da Hoto grupa namjerava 1. kolovoza započeti s rušenjem zgrade tiskare u dvorištu na Preradovićevom trgu 6, te kako za to nema potrebne lokacijske i građevinske dozvole. "Najava Tomislava Horvatinčića kako odustaje od projekta bila je obično zavaravanje javnosti", tvrde iz Zelene akcije i Inicijative Pravo na grad.

Horvatinčić je ranije najavio kako će podzemnu garažu ponuditi zagrebačkim vlastima, te da je Hoto grupa zgrade u bloku koji se neće rušiti osigurala od svih rizika izgradnje pa će stanari dobiti odštetu u slučaju štete. Također, Horvatinčić je tada izjavio kako bi gradnja trebala trajati 400 dana i noći.

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika