04.08.2008. / 07:32

Autor: Nacionalova redakcija

Mamino dijete

Kći Vesne Girardi-Jurkić lobira za Thompsona

Iza pokušaja Marka Perkovića Thompsona da održi koncert u pulskoj Areni nalazi se Kristina Džin, kći nekadašnje ministrice kulture Vesne Girardi-Jurkić. Baš kao u prošlosti njezina mama, tako je i Kristina Džin od 2006. ravnateljica Arheološkog muzeja u Puli, a njezin izbor na tu funkciju potvrdio je ministar kulture Božo Biškupić.

Kristina Džin dala je usmenu potporu Perkovićevu nastupu u Areni, što je potvrdio i njegov menadžer Zdravko Barišić. Stvar je u tome da Arheološki muzej upravlja Arenom, ali sve tamošnje nastupe mora odobriti Grad Pula. Kći Vesne Girardi-Jurkić dijeli političke stavove svoje majke i na položaj ravnateljice izabrana je tek nakon povratka HDZ-a na vlast, jer Ministarstvo kulture, a ne lokalna vlast, odlučuje o šefovima muzejskih institucija.

Unatoč njezinu zalaganju, sada je sigurno da Perković neće nastupiti u Puli ni drugdje u Istri. Pulska vlast pronašla je formalni razlog jer sve molbe za nastup u Areni trebaju se predati najkasnije u veljači.

Vezane vijesti

Thompson pred zidom?

Thompson pred zidom?

Porezna uprava ustanovila je da nema dokaza da je Marku Perkoviću Thompsonu novac koji je posljednje tri godine dobivao na svoj račun stigao iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika