06.08.2008. / 15:00

Autor: Nina Tomljanović

Ratni zločinci

Šutanovac i Ljajić pozivaju Mladića i Hadžića da se predaju

Tako je Šutanovac u beogradskom Blicu izjavio da se Mladić i Hadžić moraju vrlo brzo predati ili biti privedeni da bi Srbija dobila status zemlje koji njeni građani zaslužuju

Srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim sudom, ministar Rasim Ljajić u odvojenim intervjuima su pozvali dvojicu haaških bjegunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića da se predaju sudu.

Tako je Šutanovac u beogradskom Blicu izjavio da se Mladić i Hadžić moraju vrlo brzo predati ili biti privedeni da bi Srbija dobila status zemlje koji njeni građani zaslužuju. "Osobno bih volio da se Mladić preda što je moguće prije. Pozvao sam ga u više navrata i sad ga pozivam na predaju, ne samo njega, nego i Hadžića. Cijela zemlja je njihov zatočenik", rekao je Šutanovac.

Dodao je kako je njihova predaja u interesu Srbije i njenih građana, ali i u Mladićevu interesu, kao i svih koji se brinu za njega.

Ljajić je pak za Večernje novosti rekao da bi za Mladića i Hadžića, njihove obitelji, ali i za Srbiju bilo najbolje da se dobrovoljno predaju. "Slučaj Radovana Karadžića jasno pokazuje da se nitko ne može doživotno skrivati. Utoliko je sada lakše predvidjeti da ni Mladić ne može biti iznimka", rekao je Ljajić u intervjuu.

Dodao je da je još uvijekj u tijeku detaljna analiza te da rekonstruiraju gdje se kretao Karadžić. Za sada, kaže Ljajić, nema tragova koji bi vodili do Mladića i ne zna se da li su isti ljudi pomagali u skrivanju Karadžiću i Mladiću.

Na kraju je kazao kako je dosad bilo mnogo tajnih akcija potrage za Ratkom Mladićem o kojima javnost nije obavještena.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika