06.08.2008. / 19:04

Autor: Katarina Zorić

Slučaj ropstva

Na imanju pokraj Novske četiri mjeseca držao roba

34-godišnjaka se tereti da je početkom travnja zaposlio 36-godišnjaka i obećao mu 1500 kuna plaće, stan i hranu, no ubrzo ga je počeo izrabljivati, psihički zlostavljati, vrijeđati i tući

Policija je uhitila 34-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je na svom obiteljskom imanju pokraj Novske četiri mjeseca držao 36-godišnjaka kao roba. Osumnjičeni je priveden istražnoj sutkinji koja ga je nakon saslušanja pustila da se brani sa slobode uz obrazloženje da se nisu stekli zakonski uvjeti za njegovo zadržavanje u istražnom pritvoru.

34-godišnjaka se tereti da je početkom travnja zaposlio 36-godišnjaka i obećao mu 1500 kuna plaće, stan i hranu, no ubrzo ga je počeo izrabljivati, psihički zlostavljati, vrijeđati i tući. Žrtvu je navodno tjerao da radi od 5 ujutro do 22 sata navečer uz jedan obrok dnevno, a plaću joj nije davao.

Kako navode u policiji, žrtva je osumnjičenom "robovlasniku" morala dati sav novac koji je zaradila obavljajući poslove kod susjeda za vrijeme dok je osumnjičeni počinitelj bio odsutan.

Kazneni postupak protiv osumnjičenog muškarca se nastavlja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika