07.08.2008. / 09:07

 

Zbog otkazivanja koncerta

Thompson tuži Pulu?

"Nemam ništa protiv Thompsona i njegovih pjesama, ali ustašku ikonografiju, od koje se taj pjevač nije jasno ogradio, ne mogu podržati", kazao je jučer gradonačelnik Pule

Kontroverzni pjevač Marko Perković Thompson mogao bi tužiti grad Pulu, nakon što mu tamošnje vlasti nisu dale dozvolu za nastup u pulskoj areni, pod obrazloženjem da se isti ne može održati iz proceduralnih razloga. Thompsonov menadžer Zdravko Barišić u izjavi za Večernji list kazao je kako ne 'odustaju od Arene' te da su već angažirali odvjetnički tim, nakon što je pulski gradonačelnik iznio svoje mišljenje o pjevačevim koncertima, po objašnjenju odgode.

"Ne možemo vjerovati da se u demokratskoj Hrvatskoj zabranjuje slobodna riječ najpopularnijeg hrvatskog glazbenika čije je djelovanje javno", kazao je Barišić, dodavši kako će zaštitu tražiti od HHO-a, hrvatske Vlade, pa i "Državnog pravobraniteljstva", državnog tijela ukinutog 1997. godine. Barišić je istaknuo kako ni od cijele Istre, što se organizacije koncerata tiče, Thompson neće odustati.

S druge strane, pulski gradonačelnik kazao je jučer kako je koncert pjevača, na čijim se koncertima nerijetko pojavljuju fašistička obilježja, odgođen jer se zahtjevi za taj prostor predaju najkasnije do kraja veljače u godini u kojoj se planira događanje. Thompsonovi menadžeri, kazao je, poslali su izvanredni zahtjev pet mjeseci nakon isteka roka. "Nemam ništa protiv Thompsona i njegovih pjesama, ali ustašku ikonografiju, od koje se taj pjevač nije jasno ogradio, ne mogu podržati", kazao je jučer Miletić.

Vezane vijesti

Thompson pred zidom?

Thompson pred zidom?

Porezna uprava ustanovila je da nema dokaza da je Marku Perkoviću Thompsonu novac koji je posljednje tri godine dobivao na svoj račun stigao iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika