07.08.2008. / 17:27

Autor: Petra Horvat

Salzburg

Austrija će protjerati navodnog Karadžićevog tjelohranitelja u Mađarsku

Austrija nije potvrdila kako je osoba koju planiraju izručiti Mađarskoj zaista osoba koja je tijekom rata bila tjelohranitelj haaškog bjegunca

Austrijske vlasti su objavile kako će protjerati u Mađarsku navodnog tjelohranitelja haškog optuženika Radovana Karadžića, koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru od kada se potkraj srpnja predao austrijskoj policiji. Burghard Vouk, predstavnik policije u Salzburgu, izjavio je kako je četrdesettrogodišnji Srbin prije dolaska zatražio azil u Mađarskoj, kamo ga Austrija planira protjerati.

Srbin je od ranije poznat austrjskoj policiji, jer je protiv njega u Austriji na snazi zabrana boravka zbog sumnje u više kaznenih djela. Vouk je izjavio kako austrijska policija nije sigurna je li zaista riječ o bivšem tjelohranitelju Radovana Karadžića, no dodao je i kako smatra da ta činjenica za Austriju i nije važna, jer je protiv njega na snazi zabrana boravka.

Austrija je raspoložive podatke o navodnom tjelohranitelju proslijedila Haaškom sudu, koji će odlučiti hoće li spomenutog Srbina pozvati kao svjedoka na suđenju Karadžiću. Austrija nije mogla potvrditi ni navode da je riječ o osobi koja je već svjedočila u Den Haagu.

Muškarac, čiji identitet nije naveden, došao je u policijsku postaju u Salzburgu tri dana nakon Karadžićevog uhićenja gdje je rekao da je za vrijeme rata bio tjelohranitelj Radovana Karadžića. Također, muškarac je molio za pomoć jer je navodno u Mađarskoj na njega pucano te se boji za život. Dan izručenja Mađarskoj još nije određen.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika