09.08.2008. / 19:59

Autor: Petra Horvat

Saakašvili:

'Gruzija je odbila napad na abhaskoj strani'

Gruzija Rusiju optužuje za zračni napad, no abhaske vlasti tvrde da su za napad u klancu Kodori odgovorne abhaske vojne snage

Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili izjavio je da su gruzijske snage danas odbile napad u klancu Kodori, u gruzijskoj separatističkoj regiji Abhaziji. Saakašvili je tijekom susreta s gruzijskim parlamentarnim zastupnicima ustvrdio kako je s abhaske strane bilo nekoliko pokušaja napada u klancu Kodori, no kako su sve napade odbili.

Abhasko je predsjedništvo nešto kasnije objavilo da napadi traju u gornjem dijelu klanca Kodori. Kristian Bjania, glasnogovornik predsjedništva, izjavio je kako se taj dio klanca gađa iz zraka i iz topništva, a dodao je i kako abhaska vojska još nije stupila na to područje. Rekao je i kako se u sadašnjoj fazi operacije ne predviđa izravno sudjelovanje abhaskih kopnenih snaga u borbama.

Gruzija je danas potvrdila da je vojna operacija "velikih razmjera" izvedena u klancu Kodori, optuživši rusko zrakoplovstvo za napad. "Napad je izvela abhaska, a ne ruska avijacija, kako bi pomogla Južnoj Osetiji", priopćile su abhaske vlasti.

Abhazija i Južna Osetija, gdje su Gruzijci u noći na petak pokrenuli ofenzivu, jednostrano su proglasile neovisnost od Tbilisija nakon pada SSSR-a početkom 1990-ih.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika