10.08.2008. / 15:59

Autor: Petra Horvat

Županija sisačko-moslavačka

Istekla nafta kod Novoga Grabovca

Do istjecanja je došlo zbog puknuća cijevi, a štetu saniraju djelatnici "Ine Naftaplina" i ovlaštene tvrtke za sanaciju

Policijska uprava sisačko-moslavačka danas je priopćila da je sinoć kod Novoga Grabovca iz napuknute cijevi naftovoda isteklo oko 500 litara sirove nafte, od čega 30 do 50 litara u potok Subocku. "Onečišćeno mjesto se čisti", stoji u priopćenju.

Istjecanje nafte prvi su sinoć u 19,40 primijetili djelatnici Sektora proizvodnje nafte i plina "Ine Naftaplina". 'Crno zlato' istjecalo je južno od Novog Grabovca, između bušotina "JAM 101" i "JAM 102". Utvrđeno je da je na naftovodu zbirnog kolektora napukla metalna cijev promjera 150 milimetara na dubini od 1,5 metara i da je isteklo oko 500 litara sirove nafte.

Onečišćenje čiste djelatnici "Ine naftaplina" i ovlaštene tvrtke za sanaciju zagađene vode i tla "AEKS" iz Ivanić-Grada. Na mjesto događaja izašla je županijska inspektorica zaštite okoliša, a očevid je obavila policija iz Novske koja će podnijeti izvješće Općinskome državnom odvjetništvu u Kutini.

Vezane vijesti

Naftaški juriš na sjever

Naftaški juriš na sjever

Oko Arktika se steže sve agresivniji obruč vojnih sila gonjen uzbuđenjem koje u krvi nekih vladinih činovnika vrije velikim brojkama. "I u tom cilju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika