10.08.2008. / 19:52

Autor: Petra Horvat

Ratna zona

U tijeku je evakuacija Hrvata iz Gruzije

Armensko Ministarstvo vanjskih poslova hrvatskim je državljanima zajamčilo da će im izaći u susret i odobriti im ulazak u Armeniju bez vize

Zbog oružanog sukoba u Gruziji danas je počela evakuacija stranih diplomata iz glavnog grada Tbilisija, a s njima se nalaze i četiri hrvatska državljana koji su na studijskom boravku.

Dužnosnik hrvatskog veleposlanstva iz Atene koje pokriva Armeniju i Gruziju rekao je da su hrvatski državljani Lukrecija Kireta, Drago Mezga, Oliver Andrelin i Stjepan Bukovčak u Tbilisiju boravili u organizaciji Europske komisije čiji su stažisti. Ministar savjetnik u hrvatskome veleposlanstvu u Ateni Vojko Senker rekao je kako je evakuacija počela u 16 sati po mjesnom vremenu i da će biti prebačeni u Erevan, glavni grad Armenije.

Senker je rekao i da je evakuacija organizirana u suradnji veleposlanstava Italije, Francuske i Delegacije Europske komisije. Senker je kazao kako mu je Lukrecija Kireta poslala SMS poruku da su ukrcani, a prije odlaska iz Armenije, trebali bi se javiti s granice.

Hrvatski državljani su u Tbilisiju trebali ostati do 19. kolovoza, a iz Erevana će biti prebačeni u Pariz, Rim ili Bruxelles.
Na intervenciju hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u rekordnom im je roku zajamčen ulazak u Armeniju. Također, Senker je objasnio da Hrvati nisu imali vize za ulazak u Armeniju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika