11.08.2008. / 12:41

Autor: Ivana Matić

Extra zona

Jadranka Đokić: "Kazalište je mjesto na kojem trebam biti"

Pulska glumica i ovogodišnja dobitnica nagrade Zlatna arena pulskog festivala za ulogu u filmu Zrinka Ogreste "Iza stakla", za Extru je priznala da se bojala hoće li se zbog kiše itko pojaviti na premijeri filma te da joj je unatoč hvaljenim filmskim ulogama ipak draže nastupati u kazalištu

Glumica Jadranka Đokić ovogodišnja je dobitnica nagrade Zlatna arena pulskog festivala, za najbolju žensku ulogu u filmu Zrinka Ogreste "Iza stakla". Hrvatska premijera filma održana je u Puli, rodnom gradu ove 27-godišnje glumice. U filmu glumi trudnu ženu koju suprug vara s kolegicom s posla. Odmah nakon premijere filma, Jadranka Đokić imala je još jednu premijeru, onu predstave Renea Medvešeka "Glas iz planina", izvedene na Dubrovačkim ljetnim igrama.
Javnosti poznata kao sestra Helga iz humoristične serije "Naša mala klinika", Jadranka Đokić je u razgovoru za Extru otvoreno priznala da joj se takva situacija u privatnom životu ne bi mogla dogoditi.
Proteklog tjedna, nakon što se vratila iz Motovuna gdje je film "Iza stakla" prikazan zadnju večer filmskog festivala, Jadranku Đokić razveselila je nagrada publike koju je film tamo dobio. Trenutačno nastavlja radno ljeto i priprema se za nove projekte, među kojima je i snimanje sitecoma "Bandići", hrvatske inačice "Bračnih voda". Početkom rujna Nova TV započinje snimanje te serije, u kojoj Jadranka Đokić glumi susjedu "otkačene" obitelji.
EXTRA: Je li vas iznenadila ovogodišnja Zlatna arena za najbolju žensku ulogu?
- Nisam razmišljala o Zlatnoj areni, samo o tome kako će publika gledati i prihvatiti film. Prvi put je prikazan u domaćoj atmosferi, i to u najljepšem i najvećem otvorenom kinu. Zanimalo me kako će taj, hermetičan i vrlo osoban film zaživjeti u takvoj atmosferi. Imala sam tremu koja se pojačala zahvaljujući hladnoj kiši. Pala je sat vremena prije filma, a meni je jedina misao bila - hoće li itko doći. Kada se unatoč hladnoći arena počela puniti, zbilja sam osjetila premijerno uzbuđenje.
EXTRA: Daria Lorenci jednako je dobro kao i vi odigrala svoju ulogu u filmu "Iza stakla". Po vašem mišljenju, što je bilo presudno da je žiri dodijeli upravo vama?
- Teško da mogu odgovoriti na to pitanje jer nisam u glavama članova žirija. Ne shvaćam nagrade kao trenutak u kojem se odlučuje tko je bolji, a tko lošiji. To su vrlo često i osobna i individualna viđenja koja podliježu subjektivnosti. Daria Lorenci nije ulogu ljubavnice odigrala dobro već fantastično i nadam se samo da ću imati prilike zaigrati s njom, jer u ovoj priči baš i nemamo zajedničkih susreta.
EXTRA: Imate li tu žensku intuiciju za muškarce koji varaju partnerice i "sjede na dvije stolice"?
- Vjerujem da to uvijek osjetiš. Ljudi nekada doista ne znaju lagati i sakriti nešto.
EXTRA: Biste li mogli oprostiti preljub?
- Kao čovjek mogu oprostiti, nije to neljudski čin - prevara. I zaželjela bih mu sreću, jer nije nemoguće zabuniti se u odabiru "prave" ili "pravog". Tko to zna?

Cijeli intervju pročitajte u novom broju Extre

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika