Objavljeno u Nacionalu br. 665, 2008-08-12

Autor: Orhidea Gaura

Sibirska tigrica

Lupinova sibirska tigrica

FOotograf Stephan Lupino ekskluzivno za Nacional pokazao je fotografije ruskog modela Viktorije Miklju kove koje je snimio na Hvaru i u Dubrovniku, a namijenjene su ruskom izdanju časopisa Playboy

RUSKINJA ISPOD ZIDINA Ruskinja Viktorija Mikljukova prvi put je pozirala gola, a Lupino ju je fotografirao na hridinama u DubrovnikuRUSKINJA ISPOD ZIDINA Ruskinja Viktorija Mikljukova prvi put je pozirala gola, a Lupino ju je fotografirao na hridinama u DubrovnikuNacional donosi prve, još neobjavljene fotografije ruske ljepotice Viktorije Mikljukove, koju je Stephan Lupino snimio na Hvaru i u Dubrovniku, a fotografije su namijenjene ruskom izdanju časopisa Playboy. Svoju novu muzu Lupino je upoznao preko prijatelja iz jedne agencije u Pragu, gdje Viktorija Mikljukova studira, a osim za ruski Playboy, Lupino ju je snimio i za svoju novu kampanju Pletix by Lupino, u kojoj sudjeluju i Tina Kovačević, zaštitno lice kampanje te Sabina Čedić, još jedna Lupinova muza čije će fotografije biti objavljene u hrvatskom Playboyu.

Za tvrtku Pletix, koja proizvodi kupaće kostime, opremu za fitness i ekskluzivno donje rublje, svoju prvu kampanju Lupino je snimio još prošle godine, a osim što za njih snima i kampanju za slijedeću sezonu, Lupino se i sam okušao u dizajniranju ženskog i muškog donjeg rublja.

“Ove jeseni izlazi moja ekskluzivna seksi linija ženskog donjeg rublja i nekoliko modela muških bokserica koje sam ja dizajnirao. Što se tiče dizajniranja ženskog donjeg rublja i spavaćica, više je riječ o tome da ja sudjelujem u dizajniranju, tako da Pletixovim dizajnerima sugeriram kako bi gotovi proizvod trebao izgledati, treba li nešto pomaknuti centimetar lijevo ili desno, izraditi od ovog ili onog materijala, dakle bavim se više tim estetskim dijelom”, objasnio je Lupino koji se dizajnom počeo baviti prije šest godina, no riječ je bila o dizajnu namještaja. Počeo je s izradom vlastitih stolica i stolova iz hobija, što je s godinama preraslo u pravu strast, ali bi se uskoro trebalo pretvoriti i u još jedan njegov biznis. Je li mu stoga teže dizajnirati žensko rublje ili namještaj?


“Ovo je puno lakše i jednostavnije u odnosu na namještaj. Nakon 25 godina rada sa ženskim tijelom, točno znam gdje što treba biti, možda i bolje nego same žene, tako da mi dizajniranje ženskog rublja nije nikakav problem. A komadi namještaja koje izrađujem prave su skulpture koje se izrađuju od kovanog željeza i drveta, vare, režu i preoblikuju u jednom procesu koji traje i po mjesec dana. Sklopio sam ugovor s tvrtkom Megakop, trenutačno pripremamo uzorke, a onda ćemo raditi i izložbu. Nastupat ćemo uskoro, između ostalog, na Sarajevskoj zimi i u multimedijalnom centru u Rovinju”, kaže Lupino. Njegovi modeli tada bi, umjesto na dubrovačkim zidinama ili hvarskim ulicama, mogli pozirati na komadima namještaja koji nose njegov potpis.

U međuvremenu, Lupinu je kao kulisa poslužio Hvar, Dubrovnik i Zadar gdje je pred svoj objektiv stavio Tinu Kovačević, Sabinu Čedić i Viktoriju Mikljukovu. Osim što su sve tri pozirale za Pletix, Viktorija Mikljukova je plijenila pozornost Hvarana, Dubrovčana i Zadrana time što se hrabro na javnom mjestu posve razodjenula radi poziranja za fotografije namijenjene ruskom Playboyu. Kako joj je to bilo prvi put da pozira gola, Lupinu nije bilo posve lako, a atmosfera je znala biti prilično užarena, tim više što Viktorija Mikljukova slabo priča engleski, baš kao i Lupino ruski.

Fotograf Stephan Lupino i model Viktorija MikljukovaFotograf Stephan Lupino i model Viktorija Mikljukova“Viktoriji nedostaje iskustva, tako da smo znali poludjeti jedno na drugo i vikati. No, bila je zaista divna na snimanju, ona je moja sibirska tigrica. Bez obzira na probleme u komunikaciji, više volim raditi sa stranim curama nego s našim, posebno su mi drage Bosanke i Crnogorke, ali najviše volim Amerikanke. Hrvatice su malo uštogljene, one bi se slikale, ali da nitko ne vidi. No nisu naravno sve takve, a osim toga najviše ipak snimam naše cure. S Viktorijom sam dogovorio suradnju još oko Nove godine, kad smo radili jedno manje snimanje. Tada sam joj rekao da na ljeto dođe u Hrvatsku da napravimo poštene fotografije za ruski Playboy na našoj obali te da malo promoviramo Hrvatsku”, ispričao je Lupino.

Ovo je prvi put da radi direktno za ruski Playboy, iako su oni već objavljivali fotografije koje je radio za hrvatsko i za srpsko izdanje tog časopisa. Njegove fotografije iz serije ‘Ta divna stvorenja’, na kojima su gole žene s konjima, objavilo je osam Playboyevih izdanja, od Srbije, Rumunjske, Bugarske, Grčke i Poljske do Nizozemske i Brazila. Najnovije fotografije za ruski Playboy trebale bi biti objavljene pred kraj godine. Bez obzira na sve to, Lupino kaže da on nije tipičan Playboyev fotograf već da njeguje svoj vlastiti stil, uglavnom sve radi sam, uključujući i styling.

Fotogalerija

  • RUSKINJA ISPOD ZIDINA Ruskinja Viktorija Mikljukova prvi put je pozirala gola, a Lupino ju je fotografirao na hridinama u Dubrovniku
  • Fotograf Stephan Lupino i model Viktorija Mikljukova
  • ZA KAMPANJU PLETIX BY LUPINO pozirala je i Sabina Čedić

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika