18.08.2008. / 09:18

Autor: Katarina Zorić

Pohod srpskog tajkuna

Mišković gradi najveći šoping centar u Hrvatskoj?

U Holdingu ne žele davati informacije o prodaji Zagrepčanke, ali list doznaje da je, osim Miškovića, još sedam tvrtki pristupilo natječaju

Srpski tajkun Miroslav Mišković želi kupiti zemljište u Zagrebu i sagraditi najveći šoping-centar u Hrvatskoj. Njegova tvrtka Delta Holding preuzela je od Zagrebačkog holdinga natječajnu dokumentaciju za kupnju idealne polovice 100 tisuća četvornih metara bivše mesne industrije Zagrepčanka, piše Jutarnji list.

Riječ je o nekretnini opterećenoj sa 44 plombe koju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kupio 2001. za tadašnjih 15 milijuna maraka, zbog čega je nastala afera jer se smatralo da je Bandić time oštetio gradski proračun.

U Holdingu ne žele davati informacije o prodaji Zagrepčanke, ali list doznaje da je, osim Miškovića, još sedam tvrtki pristupilo natječaju. Do 14 sati 29. kolovoza, kada će biti javno otvaranje ponuda, zainteresirani poduzetnici morat će ponuditi najmanje 25 milijuna eura, koliko traži Uprava Holdinga za idealnu polovicu. Kupac zemljišta poslije će morati, kako stoji u natječaju, s Holdingom osnovati zajedničko trgovačko društvo te kupljenu nekretninu unijeti kao kapital.

Mišković navodno želi izgraditi najveći šoping-centar u Hrvatskoj po uzoru na onaj u Sloveniji u koji je uložio 250 milijuna eura.

Najbogatiji Srbin vlasnik je tvrtke Delta Holding koja u ukupnom srbijanskom BDP-u sudjeluje da više od 12 posto. Mišković se nalazi na listi 30 najbogatijih tajkuna istoka i jugoistoka Europe, a bogatstvo mu je procijenjeno na više od 1,4 milijarde dolara.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika