20.08.2008. / 08:41

Autor: Petra Horvat

Odredba Europske komisije

Od danas dozvoljen unos tekućine u zrakoplov

Tekućine moraju biti kupljene u bescarinskoj zoni zračne luke i propisno pakirane

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je kako će od danas, 20. kolovoza, ponovno biti dozvoljeno unošenje tekućine u zrakoplove koji putuju iz Hrvatske i presjedaju u nekoj od zračnih luka u EU i Švicarskoj.

Regulativu je donijela Europska komisija (EK), a odredba zahvaća hrvatske zračne luke Dubrovnik, Rijeka, Pula, Split, Zadar i Zagreb.Takvo je odobrenje, kojim se trećim zemljama odobrava transfer tekućina preko zračnih luka u EU i Švicarskoj, od EK dobila još samo zračna luka Singapur.

U tekućine se ubrajaju pića, ulja, losioni, gelovi, te boce pod tlakom poput dezodoransa, parfema i ostali predmeti sličnog sadržaja. "Spomenuti predmeti moraju biti kupljeni u trgovinama bescarinske zone navedenih zračnih luka i pakirani u posebnu prozirnu plastičnu vrećicu koja mora biti zapečaćena tako da svaki pokušaj otvaranja i zadiranja u njezin sadržaj može biti vidljiv", istaknuto je u priopćenju Ministarstva.

Vezane vijesti

EK najavila pozorno praćenje makroekonomske situacije u 12 zemalja

EK najavila pozorno praćenje makroekonomske situacije u 12 zemalja

Europska komisija je u utorak objavila da je potrebno provesti temeljitu analizu makroekonomske situacije u 12 zemalja članica kako bi se na vrijeme… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika