19.08.2008. / 19:38

Autor: Petra Horvat

Ekološki incident

Mesna industrija VIR sanira onečišćenje

Tvrtka Mesna industrija VIR ranije se ogradila uz priopćenje kako nije moguće da je kapanje na manometru uzrokovalo ekološki incident

Zbog goriva koje je prošlog vikenda iscurilo iz spremnika riječke mesne industrije VIR danas i jučer je iskopano nekoliko metara zemlje oko spomenutog spremnika jer je zemlja imala miris loživog ulja. Direktor mesne industrije VIR Igor Vasović danas je ustvrdio kako je iskop, koji je obavila ovlaštena tvrtka Ind-eko iz Rijeke, proveden u skladu sa zahtjevom Državne vodopravne inspekcije.

Vasović je izjavio i kako se izvješće ovlaštenog izvođača i nalaz vodopravne inspekcije očekuje nakon završetka radova.

U potok Fiumera u riječkom naselju Školjiću dospjele su opasne tvari, pa je Državni vodopravni inspektorat jučer proglasio prvi stupanj ugroženosti. Također, od Mesne industrije VIR je zatraženo da utvrdi mjesto na kojemu oštećenje dospijeva u podzemlje, te da sanira oštećenje na lokaciji spremnika loživog ulja i da izradi izvješće o učinjenom.

O mirisu nafte pokraj Mrtvog kanala, u koji se ulijeva potok Fiumera, dojavljeno je u subotu oko 9 sati, a vatrogasci su oko 22 sata zaustavili daljnje istjecanje goriva, do kojeg je došlo zbog puknuća manometra.

Mesnoj industriji VIR o tom je događaju dojavio Državni centar 112, nakon ćega je Mesna industrija VIR priopćila da kapanje na manometru nije moglo biti izvor mirisa nafte, te da ta tvrtka nije uzrokovala ekološki incident. Vodopravna inspekcija nastavlja rad na terenu, a kontaminirani materijal će preuzeti ovlaštena tvrtka.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika