19.08.2008. / 20:00

Autor: Petra Horvat

Radovan Karadžić:

'Želim zamjenu predraspravnog vijeća ICTY-ja'

Karadžić tvrdi da sudac Alphons Orie ima osoban interes u njegovu slučaju

Radovan Karadžić danas je zatražio od Haaškog suda (ICTY) da zamijeni suce iz predraspravnog vijeća u njegovom slučaju u kojem je, među ostalim, optužen za genocid.

Haaški je optuženik u podnesku Tribunalu ustvrdio da sudac Alphons Orie, koji predsjeda vijećem, ima "osobni interes" u njegovu slučaju, jer je sudjelovao u nekim ranijim postupcima, pa želi da presuda njemu potvrdi ranije presude. Osim Orievu, Karadžić je zatražio i zamjenu svih sudaca predraspravnog vijeća.

Karadžić je u podnesku nabrojao niz presuda, među kojima i onu "drakonsku" na 27 godina zatvora bivšem članu vodstva bosanskih Srba Momčilu Krajišniku.

Među ostalim optužbama, ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću sudit će se pred ICTY-em za genocid počinjen tijekom opsade Sarajeva duge 43 mjeseca i masakr nad 8.000 Bošnjaka u Srebrenici, najgorem zločinu u Europi nakon Drugog svjetskog rata.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika