20.08.2008. / 16:56

Autor: Petra Horvat

Den Haag

Tužitelj ICC-a analizira stanje u Gruziji

ICC sudi pojedincima optuženima za ratni zločin, zločin protiv čovječnosti i genocid, a ICJ (često nazivan Svjetski sud), sudi sporove među državama

Tužiteljstvo je danas objavilo da Međunarodni kazneni sud u Den Haagu (ICC) analizira stanje u Gruziji kako bi utvrdilo je li ondje počinjen ratni zločin. "ICC bi mogao istraživati sukobe u odmetnutoj gruzijskoj pokrajini Južnoj Osetiji", najavio je prošli tjedan glavni tužitelj Luis Moreno-Ocampo.

Danas je objavljeno kako "ured tužiteljstva pozorno prati informacije o stanju u Gruziji", između ostalog i izvješća o napadima na civile. "Pozorno pratimo sve informacije o navodnim zločinima unutar jurisdikcije ovog suda-ratni zločini, zločini protiv čovječnosti i genocida- počinjenih na području država", objavio je Ocampov ured.

Gruzija, koja je 7. kolovoza pokušala vratiti kontrolu nad svojom odmetnutom i proruski orijentiranom pokrajinom Južnom Osetijom, prošlog je tjedna objavila da je pred haaškim Međunarodnim sudom pravde (ICY) podnijela tužbu protiv Rusije za etničko čišćenje.

Skupina G7 obećala pomoć Gruziji

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika