21.08.2008. / 19:28

Autor: Petra Horvat

NATO potvrdio:

'Rusi su zaledili vojnu suradnju'

NATO je u srijedu upozorio Rusiju da nije održala obećanje da će se povući iz Gruzije

"Rusija je odlučila do nove odredbe zalediti svoju vojnu suradnju s NATO-om", potvrdila je danas glasnogovornica Sjevernoatlantskog saveza. Carmen Romero je pritom napomenula i kako su vojnim kanalima primili notu Rusije kojom navode da su odlučili prekinuti vojne operacije međunarodne suradnje između Rusije i zemalja NATO-a.

Jučer je norveško ministarstvo obrane obznanilo to zaleđivanje suradnje između Rusije i NATO-a pozivajući se na diplomatske kontakte Osla i Moskve. Zemlje NATO-a su u srijedu uputile upozorenje Moskvi da mora održati obećanje o povlačenju iz Gruzije i odlučile su obustaviti sastanke njihovog foruma suradnje, Vijeća NATO-Rusija, sve dok Moskva to ne ispuni.

Prema ocjeni američkog State Departmenta, žalosno je što je Rusija odlučila obustaviti suradnju s NATO-om. "Rusi su naveli tajništvu NATO-a da žele prekinuti kontakte na vojnoj razini", rekao je glasnogovornik Robert Wood.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika