22.08.2008. / 14:03

Autor: Marko Biočina, Petra Horvat

Četvrta medalja za Hrvatsku

Sandra Šarić osvojila broncu

Hrvatska reprezantativka u taekwondou Sandra Šarić osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu. U borbi za treće mjesto svladala je Portorikanku Asuncion Ocasio Rodriguez.

Hrvatska predstavnica deklasirala je protivnicu već u prve dvije minute dvoboja, nakon kojih je vodila rezultatom 4:1. U nastavku je čuvala prednost i na kraju slavila.

Ovo je druga medalja za Hrvatsku u tekwondou, S obzirom da je jučer brončanu medalju medalju osvojila i Marina Zubčić, taekwondo se pokazao kao najuspješniji hrvatski sport u Pekingu.

Inače, Sandra Šarić je izgubila četvrtfinalnu borbu protiv Korejanke Kyung-seon Hwang, no s obzirom da se Korejanka plasirala u finale, hrvatska sportašica je dobila priliku kroz repesaž izboriti medalju.

Prvo je uvjerljivo, rezultatom 4:0 pobijedila predstavnicu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sheikhu Maitho Almaktoum, a zatim je slavila i u borbi za treće mjesto.

Osim naše sportašice, broncu je sovojila i Francuskinja Epangue, koja je u drugoj borbi za broncu pobijedila Tinu Morgan iz Australije.

Sandra Šarić žali zbog poraza u četvrtfinalu

"Sretna sam zbog bronce, ali nekako ostaje žal zbog nezasluženog poraza u četvrtfinalu od Južnokorejanke. Mislim da sam bila bolja i trebala sam se boriti za zlato.", rekla je brončana taekwondašica Sandra Šarić nakon osvojene medalje na OI u kategoriji do 67 kilograma.

Sandra Šarić (24), koja je u dvoboju za broncu pobijedila Portorikanku Asuncion Rodriguez Ocasio sa 5:1, izjavila je kako smatra da je u četvrtfinalnoj borbi bila bolja od Južnokorejanke Kyungseon Hwang (1:3). "Sigurna sam da su suci, umjesto 2:1 za mene, krivo dodijelili poen", objasnila je svoju izjavu Sandra Šarić i dodala kako joj se bilo teško koncentrirati jer je imala osjećaj da je pokradena.

Također, tvrdi kako je bila spremna pobijediti svjetsku prvakinju i u polufinalu svladati i Francuskinju Epangue.
"Osim psihološkog šoka zbog poraza, u toj sam borbi ozlijedila nogu i potrošila puno snage, pa sam sa malo straha ušla u dvoboj repasaža sa Emiratkinjom", kazala je Šarić i dodala da, nakon pobjede u dvoboju s Emiratkinjom, više nije strahovala za broncu.

Smatra kako je njena najbolja borba na ovogodišnjim Igrama u Pekingu bila ona sa Portorikankom, kada je, kaže, točno znala što treba raditi. Ipak, kaže, u meču protiv Južnokorejanke nije bila samopouzdana kao u ostalim borbama.
Sandra Šarić rođena je u Senju, studira upravno pravo, a taekwondom se počela baviti u Senju, gdje je to bio jedini sport kojim su se cure mogle baviti.

Maitha Sheikha Almaktoum, Emiratkinja koju je Šarić pobijedila, zapravo je princeza i jedina je na cijelom natjecanju bila u stalnoj pratnji tjelohranitelja, sve do ulaska u tatami.
Šarić je na pitanje kako je bilo istući princezu, sa smješkom odgovorila kako se nada da se nije naljutila.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika