22.08.2008. / 19:16

Autor: Petra Horvat

Gruzija:

'Rusija se povukla iz Gorija i Zugdidija'

Povlačenje je u skladu s obećanjem koje je ranije dao ruski predsjednik Dmitrij Medvedev

"Ruske su snage napustile strateški važne gradove Gori i Zugdidi", danas je potvrdio predsjednik gruzijskog Vijeća sigurnosti Alexander Lomaia. Međutim, Lomaia je dodao kako Rusi nisu uklonili kontrolne točke na ključnoj autocesti između gruzijske središnjice Tbilisija i Senakija.

Gruzijski su mediji u međuvremenu prenijeli vijest o eksplozijama do kojih je došlo u gruzijskoj vojnoj bazi blizu Senakija sugerirajući da ruski vojnici za sobom uništavaju gruzijsku vojnu opremu.

"Pripadnici ruske vojske su u zadnjoj fazi povlačenja", objavio je glavni stožer ruske vojske. Povlačenje je u skladu s obećanjem ruskog predsjednika Dmitrija medvedeva da će se povući do petka.

Ipak, jedan je visoki general najavio da će ruske vojne snage i dalje održavati tampon zone i nastaviti djelovati kao mirovne snage u gruzijskim pokrajinama Sjevernoj Osetiji i Abhaziji.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika