25.08.2008. / 15:45

Autor: Katarina Zorić

Ribar optužuje

Slovenski ribari kradu ribe u Savudrijskoj vali

Glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić potvrdila je da su u ponedjeljak oko 10 sati zaprimili prijavu oštećenog ribara protiv nepoznatog počinitelja

Savudrijski ribar Michael Latin prijavio je danas policiji da mu je protekle noći nestalo dvadesetak mreža stajačica za ulov ribe list, koje je jučer oko 17 sati ostavio na 1,3 milje od obale i 1,8 milja južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali.

Kada se Latin danas vratio po njih, nije ih više bilo pa smatra da su tri tisuće kuna vrijedne mreže ukrali slovenski ribari. U prilog tome naveo je kako hrvatske ribarice u to vrijeme uopće nisu isplovljavale. Prema njegovim riječima, prošli tjedan je pet slovenskih ribarica, među kojima Riba 1 i Riba 2, izlovljavalo ribu duboko u našim teritorijalnim vodama, na čak četiri milje južnije od sredine Savudrijske vale.

Glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić potvrdila je da su u ponedjeljak oko 10 sati zaprimili prijavu oštećenog ribara protiv nepoznatog počinitelja. Također je kazala kako su prošlog utorka zaprimili dojavu u ulasku slovenskih ribarica u hrvatsko more, koje su napustile nakon 15 minuta, a prije dolaska hrvatske policije.

Savudrijski ribari očekuju sve veći broj povreda granice na moru od strane slovenskih ribara, koje će, kaže Latin, tijekom sadašnje parlamentarne predizborne kampanje u Sloveniji, kao i uvijek do sada, njihove desničarske stranke sve više koristiti u prisvajanju hrvatskog teritorijalnog mora radi političkih poena. 

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika