26.08.2008. / 14:04

Autor: Nina Tomljanović

Mirovina haškog bjegunca

Mladića u banci čeka 190 tisuća kuna nepodignute mirovine

Mladićeva ušteđena mirovina sljedećeg će mjeseca premašiti dva milijuna dolara s obzirom da ona iznosi oko 65.000 dinara i jer je zadnja podignuta u prosincu 2005. godine

Haški bjegunac Ratko Mladić u jednoj beogradskoj banci na računu ima 1. 946.000 dinara, piše beogradski Press kojem je informaciju potvrdio Fond za socijalno osiguranje vojnika obveznika pri Ministarstvu obrane. Riječ je o ukupno 32 mirovine koje Mladić nije podigao i koje su mu obustavljene 1. siječnja 2006. godine.

Mladićeva ušteđena mirovina sljedećeg će mjeseca premašiti dva milijuna dolara s obzirom da ona iznosi oko 65.000 dinara i jer je zadnja podignuta u prosincu 2005. godine. No, najtraženiji haški bjegunac kao i njegova obitelj taj novac neće moći podići dokle god Mladić ne bude uhićen, a nakon što se to dogodi novac se neće moći podići sve dok Mladić nekoga ne ovlasti za podizanje tog novca.

Ministar obrane Dragan Šutanovac potvrdio je da je isplata mirovine Ratka Mladića stopirana po odluci koja je donijeta prije nego što je on izabran na ovu funkciju. "Ti novci su blokirani, to je tačno. To je njegov novac, nitko ga ne dira, ali nitko ga ni ne može podići sve dok je Mladić u bijegu", navodi Šutanovac.

Na pitanje da li se njegov zahtjev za povećanje mirovine vojnim umirovljenicima odnosi i na Ratka Mladića, Šutanovac kaže da se zahtjev odnosi na sve vojne umirovljenike, pa i na Mladića, ali da on ne može dobiti ni dinar sve dok je u bijegu.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika