26.08.2008. / 18:57

Autor: Petra Horvat

Akcija 'Terminal'

Uhićeno osam dilera, jedan u bijegu

Osim kokaina, heroina, amfetamina, marihuane i manitola, pronađeno je i nešto nakita i oružja, te fotografije koje prikazuju konzumaciju droge, pa postoji sumnja da su krijumčari ucjenjivali kupce

Višemjesečna policijska akcija kodnog imena Terminal rezultirala je uhićenjem osam osoba sa šireg zagrebačkog područja zbog osnovane sumnje da su se udružile radi preprodaje kokaina, amfetamina i "skunka", a jedan je u bijegu. U akciji su sudjelovale krapinsko-zagorska, koprivničko-križevačka i zagrebačka policija, u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a, čiji je načelnik Odjela droga Darko Žižek.

Hrvatski državljanin (37) je u razdoblju od lipnja do kolovoza ove godine na zaprešičkom području organizirao mrežu dilera. Veće količine droge nabavljao je od više osoba, a drogu su u paketiće, namijenjene uličnoj prodaji, pakirali njegovi pomagači. Droga je prodavana na području Zagreba, Zaprešića, te Krapinsko-zagorske županije. Uz 37-godišnjaka uhićeni su hrvatski državljani u dobi 19, 20, 28 i 29 godina, te dvije 26-godišnjakinje i jedna 28-godišnjakinja. Prema neslužbenim informacijama, mozak operacije bio je uhićeni Boris Weber (37) iz Zaprešića, a uhićena je i njegova djevojka Nikolina (26), sin Karlo (19) i još neki članovi obitelji.

Policijskom pretragom kuća, stanova i automobila, kojima su se koristili uhićeni, pronađeno je 22,8 grama heroina, 10,8 grama kokaina, više od 4 kilograma manitola (smjese za miješanje s kokainom), 9,81 grama amfetamina, 31,67 grama marihuane i drugu drogu u manjim količinama. Također, pronađena su i 22 mobitela kojima su se dileri koristili, domaći i strani novac, dva računala, laptop, tri pištolja, tri prigušivača, 16 komada streljiva, dvije digitalne vage, veća količina zlatnog i srebrnog nakita, digitalni fotoaparat te etui s 32 fotografije koje pokazuju konzumaciju droge.

Policija nije mogla potvrditi jesu li te fotografije krijumčari koristili za moguće ucjenjivanje kupaca, samo su rekli da je cijeli slučaj vezan uz nedavnu zapljenu droge na koprivničkom području.

Od devet osumnjičenih osoba, jedan je 24-godišnjak u bijegu, a policija za njim intenzivno traga. Svi uhićeni od prije su poznati policiji zbog istovrsnih kaznenih djela, a danas su privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.
Osumnjičene se tereti za zloporabu opojnih droga, a prvoosumnjičenog Borisa Webera i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. Kaznene prijave podnesene su USKOK-u.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika