28.08.2008. / 12:15

Autor: Nina Tomljanović

Parlamentarni izbori u Sloveniji

19 stranaka prijavilo svoje kandidature

Tajnik izborne komisije Marko Golobić danas je kazao da je među prijavljenim strankama svih devet stranaka koje su sudjelovale na dosadašnjem, četvrtom sazivu parlamenta

Jučer u ponoć je istekao rok za podnošenje kandidacijskih lista za slovenske izbore koji se održavaju 21. rujna, a svoje kandidature uložilo je 19 stranaka za koje komisija do sredine idućeg tjedna treba utvrditi jesu li uložene pravilno.

Tajnik izborne komisije Marko Golobić danas je kazao da je među prijavljenim strankama svih devet stranaka koje su sudjelovale na dosadašnjem, četvrtom sazivu parlamenta.

Više od tisuću kandidata natjecat će se za dvadeset zastupničkih mjesta. Među kandidatima je i trećina žena a tomu je doprinijela nova zakonska odredba po kojoj na kandidacijskoj listi može biti manje od četvrtine pripadnika pojedinog spola.

Slovenci na izborima u 11 izbornih jedinica i 88 izbornih okruga biraju 88 zastupnika. Na posebnim izborima po jednog svog predstavnika biraju pripadnici talijanske manjine u Primorju i prekomurski Madžari.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika