28.08.2008. / 19:03

Autor: Petra Horvat

Nesportsko ponašanje

Obračun BBB-a i grčkih navijača u Zagrebu

Svjedoci tvrde kako su BBB-ovci zbog grčkog napisa na majcama gostujučih navijača mislili kako se radi o Srbima

Jutarnji list je prenio kako je danas oko 14:10 na inicijativu BBB-ovaca u Preradovičevoj ulici u centru Zagreba došlo do okršaja Bad Blue Boysa i navijača grčkog NK Ariss. Navodno su zagrebačkim centrom odzvanjali povici: "Ubij Srbina! Ubijte Srbe!".

Dvojica grčkih navijača lakše je ozlojeđeno, no odbili su liječničku pomoć. Grci su se uputili prema Koprivnici na utakmicu njihovog kluba protiv NK Slaven Belupo. Dinamovi navijači navodno su prilikom okršaja koristili drvene palice, a napad je počeo nakon što su vidjeli da na majcama gostujučih navijača piše nešto na stranom pismu. BBB-ovci su smatrali da se radi o srpskom pismu, što objašnjava povike "Ubij Srbina!".

Svjedoci okršaja su kazali kako je cijeli slučaj rezultirao s nekoliko krvavih glava, no sve je, navodno, kratko trajalo. Zaposlenik Zagreb parkinga rekao je kako je na mjesto obračuna prvi došao policajac koji čuva zgradu Židovske zajednice, za kojeg je pretpostavio kako se tada vračao s posla, a nakon toga je pristigla i policijska ekipa. Svjedok tvrdi kako je skupina ljudi počela trčati prema Glavnom kolodvoru.

Zaposlenici trgovine kod kućnog broja 28 u Preradovićevoj ulici navodno su vidjeli cijeli obračun, nakon kojeg je na ulici ostala lokva krvi. Trgovac je izjavio kako se jedan grčki navijač na tom mjestu poskliznuo i pao, nakon čega ga je sustigao Dinamov navijač koji ga je stao tući drvenom palicom po glavi. Drugi navijač je, navodno, doviknuo "Ubij Srbina!". Cijeli slučaj, navodno, nije dugo trajao, a policija je ubrzo stigla na mjesto događaja kako bi obavila očevid i ispitala svjedoke.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika