30.08.2008. / 11:46

Autor: Nina Tomljanović

Venezuela

Chavez podržao odluku Moskve o Južnoj Osetiji i Abhaziji

"Rusija je priznala nezavisnost Abhazije i Južne Osetije. Mi podržavamo Rusiju. Rusija je u pravu i brani svoje interese", rekao je Chavez u televizijskom govoru

Predsjednik Venecuele Hugo Chavez podržao je odluku Rusije da prizna Južnu Osetiju i Abhaziju i time je Venecuela postala druga država koja je izrazila podršku stavu Moskve, javljaju agencije.

"Rusija je priznala nezavisnost Abhazije i Južne Osetije. Mi podržavamo Rusiju. Rusija je u pravu i brani svoje interese", rekao je Chavez u televizijskom govoru, a prenio je Reuters.

Venecuelski predsjednik, međutim nije kazao da je Venecuela formalno priznala nezavisnost otcjepljenih gruzijskih autonomija. Chavez, uporni kritičar SAD-a, koji je zadnjih godina ojačao odnose s Rusijom, je rekao da Washington koristi svog saveznika Gruziju da oslabi Rusiju koja se ponovo uspravlja.

Bjelorusija je izrazila podršku odluci Moskve da prizna nezavisnost Južne Osteije i Abhazije poslije kratkog rata između Rusije i Gruzije ovog meseca.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika