01.09.2008. / 11:29

Autor: Mateja Šarlija

Rusija

Lavrov: 'Rusija će nastaviti čvrsto štititi svoje interese na međunarodnoj sceni'

Lavrov je povodom početka akademske godine pred studentima govorio o ruskoj intervenciji u Gruziji te naglasio kako Rusija želi da se Gruziji zabrani uvoziti oružje dok ju 'neka druga vlast ne pretvori u normalnu zemlju'

"Koliko god nas provocirali, mi ćemo zadržati suzdržanost, trezvenost i nastavit ćemo čvrsto, ali bez konfrontacija štititi naše interese i načela.", rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u govoru pred studentima Moskovskog državnog fakulteta za međunarodne odnose povodom početka nove akademske godine.

Lavrov je naglasio i kako je reakcija Rusije na 'gruzijsku agresiju u Južnoj Osetiji' bila zapravo standardna za takve situacije, te u potpunosti u skladu s međunarodnim zakonom. "Rusija se na svjetsku scenu vratila kao odgovorna država koja može braniti svoje građane.", rekao je i dodao kako će 'Washington i njegovi saveznici napraviti pogrešku povijesnih razmjera ako izaberu Saakašvilijev režim nauštrb interesa gruzijskog naroda'.

Rekao je i kako Rusija predlaže embargo na uvoz oružja u Gruziju kako 'Saakašvilijev režim ne bi mogao činiti zlo te kako bi se zajamčilo da u regiji ne dođe ponovo do nasilja, sve dok neka druga vlast ne pretvori Gruziju u normalnu zemlju'.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika