01.09.2008. / 13:48

Autor: Katarina Zorić

Priopćenje MVPEI-a

Posada broda Irene ima dovoljno hrane i vode

Prema posljednjim informacijama koje je MVPEI primio o brodu otetom u Adenskom zaljevu 21. kolovoza, "nastavljaju se pregovori između otmičara i odvjetničkog tima koji je angažirao brodovlasnik"

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija priopćilo je danas da je posada otetog tankera Irene, među kojom su i dvojica hrvatskih državljana, dobro i da se nalazi na brodu s dovoljnom količinom hrane i vode.

Prema posljednjim informacijama koje je MVPEI primio o brodu otetom u Adenskom zaljevu 21. kolovoza, "nastavljaju se pregovori između otmičara i odvjetničkog tima koji je angažirao brodovlasnik". "Posada je dobro i nalazi se na brodu s dovoljnom količinom hrane i vode", ističe se u priopćenju.

Japanski tanker MT Irene otet je prošlog četvrtka u Adenskom zaljevu koje je jedno najopasnijih područja po broju piratskih napada u svijetu. Irene je jedan od četiriju brodova otetih u otprilike isto vrijeme na istom području i otmičari ukupno drže oko 130 članova posade.

Ukupno je ove godine u vodama Roga Afrike oteto 30 brodova, a tražene otkupnine najčešće iznose od 10.000 dolara naviše. 

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika