03.09.2008. / 10:58

Autor: Nina Tomljanović

Den Haag

Na suđenju generalima ponovo svjedočenje Phila Berikoffa

Na jučerašnjem saslušanju Berikoff je priznao da se o broju mrtvih civila u Kninu pretjerivalo

Danas će, na suđenju trojici hrvatskih generala Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču u Den Haagu ponovo svjedočiti obavještajni časnik Phil Berikoff kojeg će protuispitati Gilian Higgins, odvjetnica Mladena Markača.

Na jučerašnjem saslušanju Berikoff je priznao da se o broju mrtvih civila u Kninu pretjerivalo. U svom dnevniku koji je vodio tijekom Oluje, napisao je kako je u Kninu vidio 300 do 400 mrtvih civila, no kasnije je taj podatak izbrisao. "Udaljio sam se od te procjene jer nisam osobno vidio te mrtve", rekao je Berikoff objasnivši da je te brojke dobio od svoga nadređenoga, kanadskog generala Andrewa Lesliea.

Barikoff je rekao da je tijekom dva dana Oluje u Kninu oko bolnice vidio 15-ak ranjenika za koje je rekao da su neki bili vojnici dok su ostali na sebi imali samo dijelove maskirne iniforme.

Tada je i potvrdio da je Leslie početkom kolovoza poslan u kninsku bolnicu da evakuira ranjene. Na pitanje da li je bila riječ o vojnicima se ogradio izjavom kako je bilo i vojno sposobnih muškaraca.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika