03.09.2008. / 12:52

Autor: Mateja Šarlija

I službeno ušli u povijest

Originalni logo Stonesa u stalnoj postavi muzeja Victoria&Albert

Logo koji zapravo prikazuje usne frontmena te grupe Micka Jaggera izradio je u pop art stilu 1970. tadašnji student dizajna John Pasche, a prvi se put pojavio na omotu albuma Stonesa "Sticky Fingers", te ga od tada grupa koristi na svakom albumu

Muzej Victoria&Albert nedavno je na aukciji u SAD-u za 51 tisuću funta uspio nabaviti originalni logo legendarnih britanskih rokera Rolling Stonesa, te ga uvrstiti u svoj stalni postav.

Logo koji zapravo prikazuje usne frontmena te grupe Micka Jaggera izradio je u pop art stilu 1970. tadašnji student dizajna John Pasche, a prvi se put pojavio na omotu albuma Stonesa "Sticky Fingers", te ga od tada grupa koristi na svakom albumu.

Inače, logo je stvoren kad se Mick Jagger 1969. obratio londonskom Royal College of Art s molbom da mu pronađu studenta dizajna koji će rokerima napraviti originalan logo, s obzirom na to da je bio nezadovoljan prijedlozima dizajnera tadašnjeg njihovog izdavača Decca Recordsa.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika