03.09.2008. / 15:20

Autor: Katarina Zorić

Sukob liječnika

Ravnateljstvo KB Dubrava optužio za pranje novca i sukob interesa

"Povjerenstvo koje treba istražiti smrt nekolicine pacijenata koje je liječio Vrca, pristrano je i po Kujundžićevu nalogu ima zadatak Vrcu osloboditi krivnje", ustvrdio je Klisović

Nezadovoljan radom bolničkog povjerenstva u istrazi oko smrti pacijenata za koje optužuje Anđelka Vrcu, neurolog u Kliničkoj bolnici Dubrava Željko Klisović optužio je danas ravnateljstvo bolnice za pranje novca i sukob interesa.

"Povjerenstvo koje treba istražiti smrt nekolicine pacijenata koje je liječio Vrca, pristrano je i po Kujundžićevu nalogu ima zadatak Vrcu osloboditi krivnje", ustvrdio je Klisović. Kaže kako je apsurdno da u povjerenstvu koje treba suditi o neurološkim pitanjima ne sjedi niti jedan neurolog.

Za predsjednika povjerenstva dr. Darka Hudija rekao je kako je zbog svojih znanstvenih projekata ovisan o Kujundžiću, dok je člana povjerenstva dr. Anđelka Korošića nazvao "osobom malog medicinskog općeg znanja".

Klisović također tvrdi da je tvrtka Kujundžićeve supruge Tatjane Zidni vrt izgradila dvije urbane vile na Gračanima zajedno sa Snježanom Mrkšom, suprugom direktora Olympusa, tvrtke koja od KB-a Dubrava dobiva višemilijunske poslove.

Klisović kaže kako gradilište, koje vodi predradnik s kriminalnim dosjeom A. T., svakodnevno tijekom svojeg radnog vremena obilazi dr. Kujundžić.

Prošle godine KB Dubrava dala je Olympusu poslove vrijedne četiri milijuna kuna, rekao je Klisović, dodajući kako je od toga milijun kuna bilo namijenjeno opremi, pola milijuna servisiranju, a ostatak novca otišao je za sanitetski materijal.

Olympus proizvodi fotoaparate, endoskope i neke ultrazvučne uređaje pa nema veze sa sanitetskim materijalom, rekao je Klisović te ustvrdio da Kujundžić Olympusu plaća napuhane račune, a potom oprani novac ide na račun njegove supruge.

Klisović je Kujundžića optužio i za malverzacije vezane uz kafić u prizemlju bolnice te rekao da tržišna inspekcija obavlja nadzor u tom kafiću, a i Porezna uprava je zainteresirana za događaje vezane uz njega.

O svemu tome Klisović je izvijestio Državno odvjetništvo, Odjel gospodarskog kriminaliteta, a obratio se i ministru zdravstva Zdravku Milinoviću.

Novinare je zanimalo i porijeklo njegove imovine, među ostalim, vile u Rogoznici i ogromne kuće u Gornjoj Dubravi, u kojoj je održao današnju konferenciju za novinare. Klisović je rekao kako je vila u vlasništvu njegove majke, a kuću je zidao novcem od prodaje stana koji mu je darovao otac te kreditom.

Odbacio je i sve optužbe za navodno seksualno zlostavljanje nekih pacijentica.

Milinović: Državno odvjetništvo treba istražiti slučaj u KB-u Dubrava

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je danas kako je zamolio glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da u rasvjetljavanje optužbi za slučajeva smrti nekih pacijenata u KBDubrava uključi sve snage, s obzirom na to da se radi o ozbiljnim optužbama koje predstavljaju udar na hrvatsko zdravstvo.

"Neka sve istraži Državno odvjetništvo, ali netko mora odgovarati u tom slučaju - ili dr. Klisović ili oni koje on optužuje", rekao je Milinović nakon posjeta Kliničkoj bolnici Merkur.

Prozvani ravnatelj KB-a Dubrava Milan Kujundžić rekao je pak Hrvatskom radiju kako "Klisovićev postupak govori sam za sebe".

Optužbe za smrt pacijenata istražuje bolničko povjerenstvo, a Kujundžić je ustvrdio da su Klisovićevi navodi "samo insinuacije".

"U ovoj bolnici se radi po zakonu, svi ugovori su legalni i sigurno ni jedan nije sačinjen na štetu bolnice", kazao je Kujundžić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika