05.09.2008. / 09:04

Autor: Marko Biočina

Cijene u Konzumu

Kerum: Sniženja su Todorićev trik

Željko Kerum tvrdi kako njegov trgovački lanac i dalje ima niže cijene od Konzuma, a predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez kako će ih ova akcvija u kombinaciji s ostalim sniženjima koštati 300 milijuna kuna

Iako su u Konzumu vrlo pompozno najavili sniženja osnovnih živežnih namirnica u svojim prodavaonicama, tvrdeći kako su značajno smanjili marže, te kako žele ići ukorak sa hrvatskim građanima, vlasnik jednog od najvećih trgovačkih lanaca Željko Kerum smatra kako se radi o punom marketinškom triku.

Željko Kerum za Večernji list je izjavio kako pojeftinjenja u Konzumu nemaju nikakve veze s smanjenjem marži, kao što tvrde u Agrokoru: "Pojeftinili su energenti, pojeftinila je pšenica i normalno je da padaju i drugi proizvodi. Todorić od države dobiva 300 milijuna kuna subvencija, što ga stavlja u daleko povoljniju poziciju od svih nas ostalih. Mi drugi ne dobivamo ni lipe. On svakako ima mogućnost dio tog iznosa vratiti građanima Hrvatske kroz niže cijene, a to inače ne radi jer nije jeftiniji od drugih".

Inače, za razliku od analitičara koji su nakon objave pojeftinjenja u Konzumu gotovo jednoglasno zaključili kako će takav potez najvećeg trgovačkog lanca primorati na pojeftinjenja, Kerum smatra kako Konzumov potez neće nužno izazvati takav efekt.

Što se njega samoga tiče, Željko Kerum tvrdi kako njegov trgovački lanac i dalje ima niže cijene od Konzuma: "Otiđite u Konzum pa u Keruma i vidjet ćete da ja imam bogatiji asortiman i, unatoč njegovom pojeftinjenju, koje je običan marketinški trik i nema veze ni s čim, niže cijene".

S druge strane, predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez tvrdi kako se zbog sniženja Konzum odrekao oko 50 milijuna kuna zarade, a kako će ih ova akcija u kombinaciji s drugim vikend sniženjima ostalih proizvoda koštati oko 300 milijuna kuna. Podsjetimo, Konzum je snizio cijene 22 osnovna proizvoda u prosjeku 12 do 15 posto.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika