10.09.2008. / 12:03

Autor: Nina Tomljanović

Izgred na grob Alije Izetbegovića

Bakir Izetbegović: Istraga je zapela u slijepu ulicu

"Službe sigurnosti su povjerovale kako su sandžački Bošnjaci napali Alijin mezar... Sve je to podmetnuto s ciljem da se napravi unutarbošnjački sukob", kazao je Izetbegović

Sin pokojnog predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, Bakir izjavio je kako su prošle gotovo dvije godine od miniranja groba njegova oca te da je istraga o tom izgredu zapala, kako je rekao, u sljepu ulicu, piše Dnevni avaz.

"Službe sigurnosti su povjerovale kako su sandžački Bošnjaci napali Alijin mezar... Sve je to podmetnuto s ciljem da se napravi unutarbošnjački sukob", kazao je Izetbegović.

Ocijenio je kako su policija i istražitelji gotovo dvije godine bili na lažnom tragu o navodnim počiniteljima koji su izvan BiH a kada je jedan od njih na kraju ipak uhićen, ispostavilo se tek kako je riječ o "siromašnom soboslikaru".

Grob na sarajevskom groblju Kovači teško je oštećen kada je u njega postavljen eksploziv. Istragu je preuzelo državno tužiteljstvo no ono do sada nije objavilo niti jednu službenu informaciju o dokazima do kojih se dolazilo.

Sin Bakir tvrdi da je ovo pokazatelj koliko su službe sigurnosti u BiH neučinkovite te da i obični građani imaju dobrih razloga biti uplašeni za svoju sigurnost.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika