12.09.2008. / 13:42

Autor: Nina Tomljanović

Općinsko državno odvjetništvo

Za napadače na Rađenovića tužiteljstvo traži 16 mjeseci zatvora

Šimunca i Presečkog se tereti da su pretukli i pokušali teško ozlijediti Rađenovića na traženje nepoznate osobe koja je Šimuncu platila 3000 eura za napad na Rađenovića

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužni prijedlog protiv 41-godišnjeg Mijodraga Šimunca i 26-godišnjeg Nikole Presečkog, okrivljenih za premlaćivanje bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića prije četiri mjeseca pred njegovim stanom u Novom Zagrebu. Za obojicu napadača tužiteljstvo je zatražilo kaznu zatvora od 16 mjeseci.

Šimunca i Presečkog se tereti da su pretukli i pokušali teško ozlijediti Rađenovića na traženje nepoznate osobe koja je Šimuncu platila 3000 eura za napad na Rađenovića.

Napadači su 16. svibnja, kako tvrdi tužiteljstvo, Rađenovića dočekali na parkiralištu ispred zgrade. Presečki ga je poprskao po licu suzavcem, a potom ga je Šimunac izudarao metalnom palicom po glavi i tijelu. Obojica počinitelja su nakon toga pobjegla.

Šimunčevo priznanje policiji da je za novac napao Rađenovića te njegovo prepoznavanje Presečkog kao osobe koja ga je poprskala suzavcem su glavni dokazi tužiteljstva.

Kako bi se otkrilo tko je naručitelj napada na bivšeg direktora Zagrebačkih cesta, tužiteljstvo je od policije zatražilo nastavak kriminalističke obrade.

Za obojicu napadača je od suda zatraženo da im se produži pritvor. Pritvoreni su 17. srpnja, nakon što ih je policija uhitila i pronašla palicu kojom je Rađenović pretučen.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika