12.09.2008. / 14:52

Autor: Marko Biočina

Uefa Futsal Cup

MNK Nacional među šesnaest najboljih momčadi Europe

Nacional je tako vrlo uvjerljivo završio svoj nastup u Debrecenu. Ubilježivši pobjede na d mađarskim i nizozemskim prvakom, te neodlučeno s prvim favoritom skupine, ukrajinskim Shakhtarom, hrvatska momčad je zasluženo izborila nastup u drugoj fazi natjecanja Uefa Futsal Cupa

Hrvatski malonogometni klub Nacional plasirao se među 16 najboljih momčadi u Europi. U trećoj utakmici skupine 4 UEFA Futsal Cupa hrvatski predstavnik pobijedio je nizozemskog prvaka FC Blok rezultatom 2:0 i na taj način osigurao nastavak natjecanja u najelitnijem europskom malonogometnom natjecanju.

Iako je zagrebačkoj momčadi za prolazak dalje bio dovoljan i neodlučen rezultat, igrači Nacionala su od početka utakmice preuzeli inicijativu i već u prvih nekoliko minuta utakmice stvorili nekoliko vrlo izglednih šansi za postizanje zgoditka. Nizozemski vratar je u tim trenucima odlično reagirao i obranio udarce Koraba Morine i Roberta Grdovića.

Ipak, u 10. minuti Nacional je poveo, a strijelac je bio Robert Grdović. I nakon vodećeg pogotka nastavila se dobra igra hrvatske momčadi, tako da je protivnički vratar obranio nekoliko vrlo teških udaraca. Nizozemska momčad se u tim trenucima grčevito branila, te su često bili prisiljeni Nacionalove igrače zaustavljati prekršajima.

U 15. minuti prvog poluvremena napravili su šesti prekršaj u tom poluvremenu, pa je dosuđen kazneni udarac za hrvatsku momčad. Izveo ga je Domagoj Purgar, ali nije uspio postići zgoditak. Do kraja poluvremena pritisak hrvatske momčadi je pomalo oslabio, tako da su i nizozemci uspjeli u dva navrata uputiti udarce prema golu hrvatskog vratara Švigira. S rezulatatom 1:0 za Nacional su momčadi otišle na odmor.

U drugom poluvremnu se nastavila terenska inicijativa Nacionala, dok se nizozemska momčad branila i pokušavala zaprijetiti iz protunapada. Već u 23. minuti nakon jedne izgubljene lopte hrvatskih igrača, nastala je gol prilika za FC Blok, ali je hrvatski vratar obranio.

Nakon toga opet je zaprijetio Nacional i to preko Grdovića. S obzirom na rezultatsku prednost, Nacionalovi igrači su u drugom poluvremenu svjesno igrali sigurnije s puno manje rizika svjesni kako im i neodlučeni rezultat odgovara. Ipak, u posljednjoj minuti utakmice Igor Leskovar poentirao i postavio konačni rezultat utakmice.

Nacional je tako vrlo uvjerljivo završio svoj nastup u Debrecenu. Ubilježivši pobjede na d mađarskim i nizozemskim prvakom, te neodlučeno s prvim favoritom skupine, ukrajinskim Shakhtarom, hrvatska momčad je zasluženo izborila nastup u drugoj fazi natjecanja Uefa Futsal Cupa.

Nakon što se održi ždrijeb znat će se budući protivnici Nacionala, a postoji i mogućnost da domaćin četvrtfinalne skupine bude i Zagreb.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika