15.09.2008. / 16:20

Autor: Nina Tomljanović

Zagreb

Suđenje Glavašu najvjerojatnije sredinom listopada

Drugooptuženi Ivica Krnjak bi se do tada trebao oporaviti od operacije srca, kojoj je danas podvrgnut

Sredinom listopada će se najvjerojatnije nastaviti suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima, no točan datum rasprave trebao bi se znati krajem ovog tjedna.

Drugooptuženi Ivica Krnjak bi se do tada trebao oporaviti od operacije srca, kojoj je danas podvrgnut. Prema prvim procjenama Krnjaku bi za oporavak trabalo četiri tjedna.

Sudac koji na zagrebačkom Županijskom sudu vodi taj slučaj, Željko Horvatović je izjavio da će od liječnika ovih dana zatražiti mišljenje o duljini Krnjakova oporavka, a onda zakazati ročište, odnosno novi početak suđenja.

S obzirom da je 7. rujna istekao dvomjesečni rok u kojemu se nije održala niti jedna rasprava, prema Zakonu o kaznenom postupku rasprava mora početi iznova. Glavaš i njegovi suoptuženici stoga će se još jedanput morati očitovati o optužnici koja ih tereti za egzekucije civila na obali Drave te mučenja i ubojstva u garaži Sekretarijata za narodnu obranu 1991. godine.

Glavaševi odvjetnici, koji su nezadovoljni odugovlačenjem postupka, su najavili da će zatražiti da se svi već provedeni dokazi pročitaju i unesu u spis, umjesto da se nanovo ispituju svi saslušani svjedoci. S tim se prijedlogom moraju složiti i odvjetnici Ivice Krnjaka, Gordane Getoš-Magdić, Dine Kontića, Tihomira Valentića i Zdravka Dragića.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika