17.09.2008. / 13:24

Autor: Hrvoje Šimičević

'Zbogom'

Mislav Bago odbio nastaviti rad u emisiji 'Otvoreno'

Ovime je burno razdoblje koje se događa na HTV-u zahvatilo i Mislava Bagu, koji do sada nije sudjelovao u svađama i prozivanjima vrha HTV-a

"Bilo je ovo sve što se mene tiče u Otvorenom. Sutra je s vama moja kolegica Dijana Čuljak Šelebaj. Zbogom!", kazao je HTV-ov novinar i urednik Mislav Bago, očigledno se opraštajući od rada u udarnoj političkoj emisiji nacionalne televizije. Naime, na kraju emisije, u kojoj su gostovali Ivan Šuker, Nadan Vidošević i Slavko Linić, ova posljednja rečenica Mislava Bage, dobrano je iznenadila sve prisutne u studiju, pa i režisera, koji nekoliko sekundi nakon nije puštao odjavnu špicu, već je posljednji Bagin nastup, ukoliko se ne predomisli, protekao u tmurnom tonu, sličnom onomu koji vlada u Prisavlju zbog sve češćih svađa i smjena, te međusobnih optužbi na račun rada više urednika, novinara te glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke-Novak Srzić.

Naime, najavi oproštaja od rada u Otvorenom, prethodio je kolegij u kojem je Bago i službeno obznanio svoj odlazak, motiviran nepovoljnim vremenskim tretmanom emisije, ali i nezadovoljan radom nadređenih, koji je po njegovom mišljenju 'neprofesionalan'. Kako piše Jutarnji list, Bago ih je navodno optužio da program kroje po volji članova Vijeća HRT-a, a ne u interesu gledatelja, kao i to da vijećnici reketare urednike. Nakon odluke koju je sinoćnjom emisijom obznanio i gledateljima, Bago je u nekoliko medija odbio komentirati razloge odlaska iz Otvorenog, zbog pravilnika kuće, ali je istaknuo kako 'predugo radi ovaj posao da bi ga netko pravio budalom'. Ukoliko ostane pri ovomu, ubuduće će biti samo politički izvjestitelj ostalih informativnih emisija, bez uredničkih zaduženja.

Ovime je, doduše neizravno, burno razdoblje koje se događa na HTV-u zahvatilo i Mislava Bagu, koji do sada nije sudjelovao u svađama i prozivanjima vrha HTV-a. Podsjetimo, na sastanku ogranka članova Hrvatskog novinarskog društva koji se nadavno održao u zgradi HRT-a, a gdje je Zoran Šprajc uputio oštre kritike na račun rada nacionalne televizije, Bago kao visokopozicionirani član HND-a nije sudjelovao, što su neki protumačili kao ograđivanje od Šprajca.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika