18.09.2008. / 08:44

Autor: Nina Tomljanović

Nakon napada na Galineca

Smijenjen Tolušić, za novog načelnika postavljen Branko Peran

Uz ministra policije Berislava Rončevića i budućeg načelnika zagrebačke Policijske uprave, novinare su sinoć o promjenama izvijestili i glavni ravnatelj policije Marijan Benko kojemu je Vlada jučer povjerila još jedan mandat

Nakon brutalnog premlaćivanja predsjednika Uprave Industrogradnje, 36-godišnjeg Josipa Galineca, došlo je do smijena u zagrebačkoj policiji.

Smijenjen je, naime nedavno postavljeni načelnik zagrebačke policije Ivica Tolušić, a na njegovo će mjesto biti postavljen dosadašnji šef Policijske uprave šibensko-kninske Branko Peran.

Na smjene u PU zagrebačkoj je nakon jučerašnjeg napada na sjednici Vlade upozorio premijer Ivo Sanader kazavši kako je potrebno učiniti sve da se slučajevi premlaćivanja spriječe, a u protivnom, kako je rekao premijer, su moguće kadrovske promjene i sankcije. Podsjetio je i na slučajeve premlaćivanja novinara Dušana Miljuša i bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, te zatražio oštre sankcije protiv njihovih napadača.

Uz ministra policije Berislava Rončevića i budućeg načelnika zagrebačke Policijske uprave, novinare su sinoć o promjenama izvijestili i glavni ravnatelj policije Marijan Benko kojemu je Vlada jučer povjerila još jedan mandat. Njegov novi zamjenik biti će dosadašnji šef varaždinske policije, Dražen Vitez.

Rončević je tada rekao kako u ovoj državi svi imaju pravo živjeti sigurno i da je njihova obveza da se počinitelji i nalogodavci privedu."Ovaj je tim to spreman učiniti", dodao je Rončević.

"Imam puno povjerenje u nove policijske čelnike i uvjeren sam da ćemo učiniti sve da se rasvijetle svi neriješeni slučajevi, uključujući i napade na novinara Dušana Miljuša i bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića", kazao je ministar policije.

I Benko je ponovio da policija daje sve od sebe na otkrivanju počinitelja brutalnih napada u Zagrebu dodavši ipak kako u Zagrebu nema dovoljno policajaca te da bi trebalo otvoriti novih četiri do pet policijskih postaja.

S obzirom da je istraga u tijeku Benko nije želio davati odgovore vezane uz pitanje da li je Galinec ranije prijavljivao prijetnje te da li policija zna da je imao privatne zaštitare nakon što su neki članovi zagrebačkog podzemlja navodno od njega pokušali iznuditi pet milijuna eura.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika