18.09.2008. / 19:27

Autor: Katarina Zorić

Novi načelnik zagrebačke policije

Blogeri prosvjeduju zbog Peranova imenovanja

Podsjećajući da se internet smatra jednim od najdemokratičnijih i najslobodnijih medija, blogeri ocjenjuju da se napadima na njih nastoji posijati strah među njima

Hrvatska Blogerska organizacija oglasila se danas priopćenjem u kojem oštro prosvjeduje protiv imenovanja Branka Perana za načelnika zagrebačke Policijske uprave. Podsjećaju da je kao načelnik šibensko-kninske Policijske uprave suspendirao policajca koji je na blogu kritički pisao o lokalnoj politici i političarima.

"Ovo je jedan od slučajeva progona slobode govora, koji su bili poticaj za osnivanje Hrvatske blogerske organizacije", ističe u priopćenju predsjednik te udruge Zvonimir Vanjak.

Podsjećajući da se internet smatra jednim od najdemokratičnijih i najslobodnijih medija, blogeri ocjenjuju da se napadima na njih nastoji posijati strah među njima.

Među ostalim, blogeri ocjenjuju da je biranje i imenovanje na vodeće položaje u zagrebačkoj Policijskog upravi netransparentno. Smatraju da se taj posao obavlja po političkim, a ne stručnim kriterijima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika