21.09.2008. / 12:28

Autor: Petra Horvat

Pretučeni direktor

Galinec zna tko je naručitelj napada

Galinec je zbog prijetnji uzeo zaštitara koji, zbog krive procjene da nije potrebno, nije bio uz njega na dan kada je napad počinje

Josip Galinac se u bolnici Sestara milosrdnica, na traumatološkom odjelu, oporavlja od teškog prijeloma noge te lakših ozljeda koje je zadobio kada je pretučen iza zgrade Ministarstva gospodarstva. U intervjuu za Večernji list Galinec je izjavio kako se oporavlja od ozljeda koje, srećom, nisu teže, a tijekom boravka u bolnici čuva ga policijska pratnja.

Galinec je kazao i kako je odlučan da nastavi restrukturiranje Industrogradnje i vraćanja svih nekretnina u posjed tvrtke, a tvrdi i kako ima "prilično jasnu sliku o tome iz kojih su krugova njegovi napadači". Galinec tvrdi da se radi o četiri ili pet osoba, te kako policija ima zabilježene njegove prijave, pa se nada da će počinitelji ubrzo biti uhićeni. Nije želio navoditi imena osoba za koje sumnja da su odgovorne za napad na njega.

Za sukob s Mihaelom Ljubasom, dioničarom Elektroprometa, kazao je kako se prije radilo o pasivnom sukobu, dok je za prijetnje koje mu je uputio Dragan Boljat, s kojim je u sukobu oko hotelskog kompleksa Duga Uvala, ustvrdio da su ozbiljne. Sukob s Boljatom nastao je kada su Galineca počeli pritiskati da proda dionice Boljatu, koji ih je trebao čuvati za Zvonimira Matića, tadašnjeg direktora Industrogradnje. Prema tom dogovoru, Boljat bi zauzvrat koristio kompleks Duga Uvala.

Sukob je kulminirao kada je Boljat falsificirao potpis na kupoprodajnom ugovoru kako bi sve dionice prenio na sebe. Nakon toga je Galinec podnio kaznenu prijavu i prijenos dionica je spriječen, a od tada počinju stizati prijetnje Galincu. Do idućeg incidenta u Dugoj Uvali došlo je kada je Industrogradnja pokušala ući u posjed te nekretnine, jer Boljat nije plaćao zakupninu. Galinec tvrdi kako bi Boljat bio sposoban naručiti napad na njega, jer je i ranije počinio kaznena djela.

Galinec prijavio prijetnje, prijava ležala u ladici MUP-a dvije godine

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika