22.09.2008. / 09:54

Autor: Nina Tomljanović

Kina

13.000 djece hospitalizirano zbog kontaminiranog mlijeka

Ukupno je bilo liječeno 53.000 djece, od toga je njih 12.892, od kojih su 104 bebe u teškom stanju dok ostali nisu životno ugroženi, ali im je bila pružena liječnička pomoć

Kinesko ministarstvo zdravstva je objavilo da je oko 13.000 djece hospitalizirano nakon konzumiranja mlijeka kontaminiranog melaminom.

Ukupno je bilo liječeno 53.000 djece, od toga je njih 12.892, od kojih su 104 bebe u teškom stanju dok ostali nisu životno ugroženi, ali im je bila pružena liječnička pomoć.

Od djece koja su u bolnicu dovedena zbog zdravstvenih problema izazvanih mlijekom, njih 82 posto su mlađa od dvije godine, priopćilo je ministarstvo zdravstva.

Afera kontaminiranog mlijeka otkrivena je prije desetak dana, uz objavu prvih smrtnih slučajeva dojenčadi koja je konzumirala mlijekom tvrtke Sanlu.

Ustanovljeno je da deset posto testiranih uzoraka mlijeka u prahu iz triju najvećih kineskih tvrtki koje se bave proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda, sadrži melamin, toksičnu industrijsku kemijsku tvar, koja uzrokuje bubrežne kamence. Radi se o tvrtkama Sanlu, Mengniu, i Yili.

Melamin je toksična industrijska kemijska tvar bogata dušikom koja u mlijeku podiže razinu proteina, jer ga u protivnom smanjuje voda.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika