22.09.2008. / 10:55

Autor: Sandra Županić

Kompleks pokraj nove dvorane

Zagreb dobiva novi trgovački centar na Laništu

Posebnost ovog trgovačkog centra, ističu iz TriGraniti, jest unutarnje uređenje, koje će na kraju izgledom asocirati na vizualne specifičnosti svih hrvatskih regija. Naime, sama Arena će predstavljati istarski poluotok, jedrilica dalmatinsku regiju, 'žitnica' Slavoniju, a voda Liku

Tijekom ovog tjedna trebao bi biti položen kamen temeljac za trgovački centar koji će kompanija TrGranit graditi u neposrednoj blizini nove sportske dvorane na Laništu. Trgovački cenar zvati će se Arena Centar i prostirat će se na površini od 175 000 m2, a površina za iznajmljivanje iznosit će 60 000 m2.

Chad Henry, TriGranitov Development Manager za Hrvatsku, o izgradnji centra kaže kako se prva faza projekta odnosi na izgradnju trgovačko-zabavnog centra, čija vrijednost iznosi 22 milijuna eura na predviđenoj površini od 175.000 kvadratnih metara. U drugoj fazi će se izgraditi poslovni i stambeni tornjevi, te hotel.

Posebnost ovog trgovačkog centra, ističu iz TriGraniti, jest unutarnje uređenje, koje će na kraju izgledom asocirati na vizualne specifičnosti svih hrvatskih regija.  Naime, sama Arena će predstavljati istarski poluotok, jedrilica dalmatinsku regiju, 'žitnica' Slavoniju, a voda Liku.      

"TriGranitov cilj je izgraditi centar koji će postati novo društveno okupljalište Zagreba i šire okolice te biti jedinstven po bogatstvu ponude koja uključuje trgovačke, sportske, kulturne i zabavne sadržaje. Jedna od posebnosti Arena Centra je njena prilagođenost osobama s invaliditetom, uključujući slabovidne i gluhonijeme, stoga će to biti prvi takav trgovački centar u Europi. Zaposlit ćemo bar jednu specijaliziranu osoba koja će biti na usluzi svim posjetiteljima sa posebnim potrebama", istaknuo je Henry.

Izgradnja trgovačkog centra trebala bi trajati nešto više od godinu dana, a cijeli projekt stajat će 220 milijuna eura.
Arena Centar će imati deset velikih zakupaca te više od 200 trgovina manje i srednje veličine, Ipercoopov hypermarket veličine 10 000 m2 i Cinestar multiplex kino s devet dvorana. Centar će imati i parkirališna mjesta za 3 500 automobila, a većina će ih biti smještena u podzemnoj garaži. Također, bit će otvoreno 3000 radnih mjesta. Radovi na novom trgovačkom centru započeti će u srijedu.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika