22.09.2008. / 12:54

Autor: Hrvoje Šimičević

Napad bombom na policajce

Mrzljaku 10 godina zatvora

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Zdravko Car kazao je u završnoj riječi kako su kaznena dijela za koje je Mrzljak optužen, dokazana za vrijeme ovog pravosudnog postupka

Zdenko Mrzljak, koji je pištoljem prijetio policajcima, da bi kod trgovačkog centra na karlovačkoj Švarči na njih bacio ručnu bombu, pri čemu je jedan policajac lakše ozlijeđen, nepravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora. Mrzljak je optužen za pokušaj teškog ubojstva, dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom, sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti i oštećenje tuđe imovine. Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Zdravko Car kazao je u završnoj riječi kako su kaznena dijela za koje je Mrzljak optužen, dokazana za vrijeme ovog pravosudnog postupka.

Car je istaknuo kako je Mrzljakov cilj bio napad na policajce, kao i činjenica da je njegov pištolj bio u potpunosti ispravan. Obrana osuđenika na 10 godina zatvora istaknula je kako Mrzljak kazneno djelo nije počinio s predumišljajem, već ga je do toga dovelo njegovo teško psihičko stanje. Sudski vještak mu je tijekom procesa dijagnosticirao duboki poremećaj ličnosti graničnog tipa, zbog čega postaje opasan po okolinu.  Mrzljak je u svojoj obrani rekao kako je s pištoljem i bombom krenuo prema Opel Corsi, koju je policija zbog krivotvorenih tablica zaustavila na Bašćinskoj cesti, kako bi zaprijetio Mariju Tomičiću, koji mu je dugovao novac. Također, tvrdio je kako je pištolj bio napunjen, ali da nije planirao pucati, kao i to da je osigurač iz bombe izvukao s namjerom da samo zastraši policiju te da se obrani od njih.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika