22.09.2008. / 17:43

Autor: Katarina Zorić

Mesićeva rekacija na Index

"Akcija Index ne smije postati estrada"

Upitan je li dosadašnji tijek akcije Index naštetio ugledu zagrebačkog Sveučilišta s više od 300 godina tradicije, Mesić je rekao da samo naivci mogu misliti da taj slučaj nije naštetio ugledu Sveučilišta i ne samo zagrebačkog

"Razotkrivanje korupcije na zagrebačkom Sveučilištu u akciji Index ne smije biti estrada, a ja očekujem rezultate s većim ribama", rekao je danas novinarima predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Upitan je li dosadašnji tijek akcije Index naštetio ugledu zagrebačkog Sveučilišta s više od 300 godina tradicije, Mesić je rekao da samo naivci mogu misliti da taj slučaj nije naštetio ugledu Sveučilišta i ne samo zagrebačkog.

"Ako je to bilo moguće na najstarijem sveučilištu, onda je sigurno moguće i na nekim mlađim sveučilištima. Stvari se moraju riješiti do kraja. Određena je šteta sigurno nastala, ali bi još veća šteta nastala da se kriminal nastavio, a studenti su toga bili svjesni", istaknuo je Mesić.

Na upit hoće li i ta antikorupcijska akcija završiti neslavno kao neke prije nje, Mesić je ponovio kako ne želi da policijski posao poprimi oblik estrade i zabave za javnost, nego da pomaže ozdravljenju društva i kažnjavanju onih koji rade nezakonito.

Međutim, to se još nije dogodilo, rekao je Mesić, dodavši da još nisu pronađeni ni milijunski računi onih koji su za vrijeme Domovinskog rata i odmah nakon njega opljačkali Hrvatsku.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika