23.09.2008. / 14:34

Autor: Nina Tomljanović

Film

Prvi hrvatski dokumentarac o hip-hopu

"Hip Hop priča iz Hrvatske" ime je 90 minutnog dokumentarnog filma koji je premijerno prikazan u ponedjeljak, 15. rujna u zagrebačkom Cinestaru u Avenue Mallu.

Riječ je o filmu koji se snimao oko tri mjeseca, a glavni producent prvog dokumentarca o hip-hop sceni u Hrvatskoj je novinar Igor Kolovrat.

Film je dinamičan, zanimljiv, zabavan, snimljen na različitim lokacijama te u njemu svoju priču o hip hop sceni, o nastanku hip hop scene u Hrvatskoj te o svim relevantnim događajima koji su obilježili prepričavaju gotovo svi hrvatski rapperi poput Ede Maajke, Targeta, General Wooa, grupe Connect, Nereda, Stoke, TBF-a te mnogih drugih.

Osim što je cijeli projekt sam osmislio, te financirao uz malu pomoć Grada koji je donirao 10 000 kuna, Kolovrat u dokumentarcu ima i ulogu voditelja. Tako ga kamera prati kako hoda po gradu razgovarajući s hrvatskim hip-hoperima od kojih "upija"savjete kako i na koji način repati, crtati grafite, brejkati i slično. O tome da li je teško postati rapper sam Kolovrat kaže: "Mislio sam da rapper može biti svatko, ali nije lako. Ima u filmu podosta savjeta o tome, što ozbiljnih što šaljivih. Tako mi je Renman rekao da ako želim biti rapper da je dovoljno primiti se za jaja, i to je to. No kako je to bilo sarkastično, nadopunio se kasnije rekavši mi: 'Da bi bio rapper moraš znati pisati, nije rap držanje za jaja i jebanje majke'. S druge strane, Kolovrat kaže kako mu je Saša iz TBF-a rekao da se čovjek s time rađa. " Ja definitivno nisam s tim rođen i ne vjerujem da bih bio dobar rapper, ali sam zato radeći na ovom filmu o rapu i svim elementima hip-hopa naučio podosta", rekao je Kolovrat.

Što se tiče daljnjih projekata, Kolovrat najavljuje film o „Hrvatskim street racerima“ za koji je nekoliko sati materijala već snimljeno te još neke zanimljive projekte na kojima paralelno radi, a želja mu je i snimiti film o Željku Kerumu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika