24.09.2008. / 16:57

Autor: Petra Horvat

Cavtat

Hrvatska i Crna Gora potpisale sporazum o nezakonitim migracijama

Na sastanku je najavljen i sporazum o pograničnoj suradnji dviju zemalja, a dogovoren je i proces pregovora o dvojnom državljanstvu

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević i crnogorski ministar unutarnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović danas su u Cavtatu potpisali Sporazum o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit u obje države.

Sporazum koji su potpisale Vlade dviju zemalja odnosi se na borbu protiv nezakonitih migracija,a u njemu su definirani uvjeti potrebni za predaju i prihvat osoba koje su na nezakonit način ušle ili borave na državnom području dviju zemalja.

Ministar Rončević je na sastanku održanom u cavtatskom hotelu "Croatia" istaknuo kako je ovaj međudržavni ugovor zaključen prema najvišim standardima Europske unije. Rončević je dodao i kako za Hrvatsku ovaj sporazum znači provođenje Vladine imigracijske politike, te da predstavlja snažnu mjeru u borbi protiv raznih kriminala.

Tijekom sastanka, dvoje su ministara dogovorili i proces pregovora o dvojnom državljanstvu te razgovarali o drugim temama od obostranog interesa.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika