25.09.2008. / 10:05

Autor: Nina Tomljanović

Senat Rektorata

Donesen dokument o suzbijanju korupcije

U povodu antikorupcijeske afere Indeks jučer je Senat zagrebačkog Rektorata održao izvanrednu sjednicu na kojoj je prihvaćen dokument kojim su određena pravila suzbijanja korupcije na fakultetima, piše Totalportal.hr.

Rektor Aleksa Bjeliš na petosatnoj je sjednici istaknuo kako ostavku neće podnijeti, jer je nitko nije zatražio, a ujedno je demantirao informaciju da su zatražene njegova i ostavka dekana fakulteta s prometa i ekonomije.

Senat je osudio kršenje ljudskih prava do kojih je kažu, došlo tijekom akcije Indeks, za koju je Bjeliš rekao da je mogla biti puno bolje izvedena. "Bio bih sretniji da su DORH i agencija USKOK imali više povjerenja u Raktorat i da su ga ranije obavijestili o pripremnim radnjama, jer smatram da bi tada imali još bolje rezultate", kazao je Bjeliš.

Zaključio je da su za uklanjanje korupcije, prije svega odgovorni fakulteti, zatim rektorat i tek tada državni organi.

Profesori koji su optuženi za korupciju, oni do završetka istrage neće moći predavati. Bjeliš je također podsjetio da se velik postotak profesora ipak pokazao nepotkupljvim što je kako je reko, u ovom "lovu na vještice" potpuno zaboravljeno.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika