25.09.2008. / 18:31

Autor: Katarina Zorić

Jednaki pred bankom

"Nisam povlašten, nego kreditno sposoban"

U idućih 30 godina Rončević će za stan mjesečno otplaćivati 11.500 kuna, a tvrdi da se ne boji tako visoke rate. Najavio je da će se pridržavati Zakons o sukobu interesa te da će novu nekretninu uvrstiti u imovinsku karticu

Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević reagirao je danas na informacije u medijima da je za novi stan od 160 četvornih metara digao kredit po nekim povlaštenim uvjetima. Rekao je da se ne osjeća povlašteno te da je riječ o poslovnoj odluci banke koja je procijenila da je kreditno sposoban, odnosno da ima dovoljno jamstva za otplatu kredita od 300.000 eura.

U idućih 30 godina Rončević će za stan mjesečno otplaćivati 11.500 kuna, a tvrdi da se ne boji tako visoke rate. Najavio je da će se pridržavati Zakons o sukobu interesa te da će novu nekretninu uvrstiti u imovinsku karticu.

Iako Rončević tvrdi da nije dobio povlaštene uvjete od banke, sporna klauzula o godinama starosti ipak to opovrgava. Naime, ministar će imati 78 godina kada otplati kredit, a običnim građanima banke odobravaju otplatu kredita do 70. godine života. No, kreditni odbor ima diskrecijsko pravo odobriti i dulji rok. U ministrovom kreditu sporno je i to što je platio samo 0,5 posto naknade, a inače je uobičajena naknada jedan posto.

Rončevićev luksuzni četverosobni stan nalazi se u zagrebačkom naselju Bukovac. Ima oko 160 četvornih metara, u koje je uključena velika terasa i dva parkirna mjesta. Ministar bi navodno u novi stan uskoro trebao i useliti. Stan je uknjižen u zemljišne knjige početkom rujna kao vlasništvo ministra i njegove supruge.

Vezane vijesti

Barba Lukina posla: Bebić zamijenio vojni za duplo skuplji državni stan

Barba Lukina posla: Bebić zamijenio vojni za duplo skuplji državni stan

Predsjednik Sabora, Luka Bebić, domogao se vlasništva nad stanom Ministarstva obrane 1994, otkriva Večernji list. Do stana u zagrebačkom naselju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika