26.09.2008. / 11:27

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

Liječnički pripravnički staž se ukida najkasnije ulaskom u EU

Liječnici će pripravnički staž odraditi tijekom studija, pa će za rad, nakon diplome trebati samo ishoditi dozvolu nadležne komore

U Saboru je danas najavljeno da će se ulaskom u EU, ako ne i ranije, ukinuti pripravnički staž za liječnike. Najavio je to državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Ante Zvonimir Golem predstavljajući zastupnicima paket od šest zakonskih prijedloga.

U Saboru se danas raspravljalo o izmjenama šest zakona iz resora zdravstva. Do izmjena će doći na području zdravstvene zaštite, medicinsko biokemijske djelatnosti, liječništvu, sestrinstvu, ljekarništvu te stomatološkoj djelatnosti.

"Pripravnički će se staž premjestiti u dodiplomski studij, stoga školovanje liječnika neće izgubiti na kvaliteti, a nakon diplomskoga neće biti daljnjih prepreka za njihov rad", naglasio je Golem. Nakon završetka studija, liječnicima će za rad trebati još samo dozvola koju dodijeljuje nadležna komora.

Također, komore će provjeravati i poznavanje hrvatskog jezika za strance koji će se u hrvatskoj baviti zdravstvom. Sjednica je nastavljena raspravom po klubovima.

Vezane vijesti

Ministar Ostojić: Uvest ćemo reda u kombinirani rad liječnika

Ministar Ostojić: Uvest ćemo reda u kombinirani rad liječnika

Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas je izjavio da je u zadnjih osam godina radio tko hoće i kako hoće, odgovarajući na novinarsko pitanje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika